SOK stiftelsen

Vid verksamhetsstarten lovade vi att komma och besöka alla scenkonstinstitutioner som ville ha information om SOKstiftelsen under våren. 

- Vi har kontaktat samtliga scenkonstinstitutioner och vi har snart besökt alla som har velat träffa oss för att få mer information, berättar Annika Hamrin, verksamhetschef. Vi har hittills träffat både arbetsgivare och fackliga representanter på 14 av de institutioner som har flest medarbetare som berörs av SOK-avtalet. Dessutom har vi börjat informera de olika yrkesgrupperna som omfattas av avtalet på institutionerna.

Hittills i år har fyra dansare och två korister ansökt om omställnings- och karriärväxlingsstöd. Det pågår också fördjupade samtal med ytterligare 16 personer som funderar på att byta yrkesinriktning med stöd av SOKstiftelsen.

- Vi försöker också vara närvarande på samlingspunkter för branschen, till exempel var vi på plats under Svensk Scenkonsts branschdagar och Scenkonstbiennalen. Är det något sammanhang du tycker att vi borde närvara – tveka inte att kontakta oss!

Vill du ha mer information?

Kontakta någon av våra medarbetare!