SOK stiftelsen

Att börja fundera på att växla karriär kan väcka många känslor. För en scenkonstnär är identiteten ofta så förankrad i yrket att det kan bli extra svårt att navigera och orientera sig i de tankar du har. Det kan ta tid att landa i vad du vill med din framtid. 

Med webbinariet vill vi bidra till att öka din förståelse för vad en karriärväxling kan innebära och förhoppningsvis ge dig inspiration inför din resa till ett nytt yrke.

Här kan du se webbinariet

Under webbinariet lyfter vi frågor som

  • vad karriär är och vad karriärväxling kan vara
  • känslor och tankar kring karriärväxling
  • hur vanor och bakgrund påverkar våra val
  • vikten av att förstå sin kompetens
  • att välja ett nytt yrke och vägen dit


Vi beskriver också vilket stöd du som omfattas av SOKstiftelsen kan få när det är dags för dig att växla karriär. Webbinariet är i första hand tänkt för dig som är dansare, sångsolist, korist, musikalartist eller musiker och omfattas av SOKstiftelsen. Men det vi tar upp under webbinariet kan många människor känna igen sig i - särskilt de som identifierar sig starkt med sitt arbete.

Webbinariet är cirka 45 minuter långt. Du kan inte smsa in dina frågor längre, men du är varmt välkommen att kontakta någon av våra rådgivare för att bolla dina tankar. Mejla till kontakt@sokstiftelsen.se så återkommer en rådgivare till dig.

Linda Lekander, rådgivare, och Annika Hamrin, verksamhetschef, medverkar.

I webbinariet beskriver Linda Lekander SOKstiftelsens "Guide till din karriärväxling". Den hittar du här! (pdf)

Guide till din karriärväxling

Vad ska du tänka på när du står inför möjligheten att växla karriär? SOKstiftelsens rådgivare har tagit fram en guide som kan stötta dig i dina tankar. Guiden består av frågor du får besvara - antingen skriver du ut den, eller så fyller du i pdf-filen på datorn och sparar den där.

Guide till din karriärväxling (pdf)