SOK stiftelsen

Har du funderat på att växla karriär, att ställa om till ett annat yrke? SOKstiftelsen har bildats för att bistå dig på den resan. Om du är dansare, sångsolist, korist, musikalartist eller musiker och har arbetat på de scenkonstinstitutioner som omfattas av avtalet kan du ansöka om stöd.

Webbinarium om studier

Vilka möjligheter till studier finns det? Hur gör jag? Ska jag göra högskoleprovet? Vad är behörighet? Se SOKstiftelsens webbinarium där vi berättar om vilka möjligheter det finns till utbildning och kompetensutveckling inom yrkeshögskola, komvux, högskolor och universitet.

Se webbinariet om studier här

Vad är karriärväxling?

Kortfattat: att du byter från en karriär som scenkonstnär och ställer om till en annan. Ett nytt jobb, helt enkelt. Våra rådgivare är specialister på karriärväxling.

Läs mer om vad karriärväxling kan vara

Är du frilansare?

Frilansare med egen firma omfattas inte av avtalet. Men om du har eller har haft tidsbegränsade anställningar av olika slag omfattas du!

Vad är tidsbegränsade anställningar?

Vanliga frågor

”Vilket ekonomiskt stöd kan jag få?” Självklart har du många frågor inför en karriärväxling. Här kan du se svaren på några vanliga frågor vi får.

Vanliga frågor

Verktyg på vägen

SOKstiftelsen har verktyg du kan använda när du ska börja fundera på ditt framtida jobb. Glöm inte att följa oss på LinkedIn för goda råd och allmänna tips!

Verktyg på vägen

Våra rådgivare

Välkommen att kontakta våra rådgivare om du har frågor!