SOK stiftelsen

Har du funderat på att växla karriär, att ställa om till ett annat yrke? SOKstiftelsen har bildats för att bistå dig på den resan. Om du är dansare, sångsolist, korist, musikalartist eller musiker och har arbetat på de scenkonstinstitutioner som omfattas av avtalet kan du ansöka om stöd.

Vad är karriärväxling?

Kortfattat: att du byter från en karriär som scenkonstnär och ställer om till en annan. Ett nytt jobb, helt enkelt. Våra rådgivare är specialister på karriärväxling.

Läs mer om vad karriärväxling kan vara

Vilka möjligheter till utbildning har du?

Välkommen till ett seminarium som lotsar dig genom studiesystemen - yrkeshögskola, komvux, högskola, universitet. Vad finns och hur fungerar det? Seminariet ges i Malmö den 18 oktober.

Läs mer om seminariet här

Välkommen på ett seminarium om karriärväxling

Ett seminarium för dig som börjat fundera på att växla karriär. Har du funderat på att ställa om till ett nytt yrke? Du kan behöva hjälp att sortera dina tankar inför ett nytt yrkesval. Idag är du skicklig inom ett specifikt och speciellt yrkesområde. Hur gör du för att ta avstamp i det du kan och vill, så att det blir rätt för dig? Under den här dagen kommer din förståelse för din kommande karriärväxling öka. Du får inspiration att utforska nya vägar, och på så sätt orientera dig framåt.

Läs mer om seminariet här

Är du frilansare?

Frilansare med egen firma omfattas inte av avtalet. Men om du har eller har haft tidsbegränsade anställningar av olika slag omfattas du!

Vad är tidsbegränsade anställningar?

Vanliga frågor

”Vilket ekonomiskt stöd kan jag få?” Självklart har du många frågor inför en karriärväxling. Här kan du se svaren på några vanliga frågor vi får.

Vanliga frågor

Verktyg på vägen

SOKstiftelsen har verktyg du kan använda när du ska börja fundera på ditt framtida jobb. Glöm inte att följa oss på LinkedIn för goda råd och allmänna tips!

Verktyg på vägen

Våra rådgivare

Välkommen att kontakta våra rådgivare om du har frågor!