SOK stiftelsen

Har du funderat på att växla karriär, att ställa om till ett annat yrke? SOKstiftelsen har bildats för att bistå dig på den resan. Om du är dansare, sångsolist, korist, musikalartist eller musiker och har arbetat på de scenkonstinstitutioner som omfattas av avtalet kan du ansöka om stöd.

Börja i tid!

Att göra en karriärväxling är inte "bara" att byta jobb. Det är en livsomställning som kan vara utmanande på många sätt. SOKstiftelsens rådgivare Linda Lekander uppmanar till att börja fundera tidigt - i det vi kallar orienteringsfasen. Ta stöd av våra rådgivare på din resa! Observera: du kan ringa en rådgivare direkt, du behöver inte ansöka för att göra det!

Läs Lindas tips här

Är du frilansare?

Frilansare med egen firma omfattas inte av avtalet. Men om du har eller har haft tidsbegränsade anställningar av olika slag omfattas du!

Vad är tidsbegränsade anställningar?

Guide till din karriärväxling

Vad ska du tänka på när du står inför möjligheten att växla karriär? SOKstiftelsens rådgivare har tagit fram en guide som kan stötta dig i dina tankar. Guiden består av frågor du får besvara - antingen skriver du ut den, eller så fyller du i pdf-filen på datorn och sparar den där.

Guide till din karriärväxling (pdf)

Vanliga frågor

”Vilket ekonomiskt stöd kan jag få?” Självklart har du många frågor inför en karriärväxling. Här kan du se svaren på några vanliga...

Vanliga frågor

Verktyg på vägen

SOKstiftelsen har verktyg du kan använda när du ska börja fundera på ditt framtida jobb. Kom ihåg att följa oss på LinkedIn för go...

Verktyg på vägen

Våra rådgivare

Välkommen att kontakta våra rådgivare om du har frågor!