SOK stiftelsen

Sedan starten har SOKstiftelsen producerat några foldrar och filmer. Här hittar du länkar till dem. I de här foldrarna presenterar vi SOK-avtalet och villkoren för de olika yrkesgrupperna. Du kan läsa dem här eller skicka ett mejl till kontakt@sokstiftelsen.se om du vill beställa en eller flera foldrar.

Guide till din karriärväxling

Vad ska du tänka på när du står inför möjligheten att växla karriär? SOKstiftelsens rådgivare har tagit fram en guide som kan stötta dig i dina tankar. Guiden består av frågor du får besvara - antingen skriver du ut den, eller så fyller du i pdf-filen på datorn och sparar den där.

Guide till din karriärväxling (pdf)

Filmer

Karriärväxlarens resa - en film där Linda Lekander beskriver hur en karriärväxling med stöd av SOKstiftelsen går till (2019)

... and here it is in english (2019)

Om SOKstiftelsen - vår rådgivare Maria Åberg berättar om SOK-avtalet och det stöd du kan få. (2019)

Parterna förklarar varför SOK-avtalet finns

Undrar du varför parterna beslutade att komma överens om ett avtal för omställning och karriärväxling för scenkonstnärer? Och varför det är ett kollektivavtal? Här är förklaringen! (2019)

SOKstiftelsen och finansieringen

Har du funderat på hur SOKstiftelsen finansieras? Vem betalar för karriärväxlingen och hur fungerar det? SOKstiftelsens vd Helene Bergstedt berättar. (2019)

Tidigare filmer

27 november 2018 - ett webbinarium om karriärväxling